Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koliko vam troši, 1.2 16V motor ... i koliko litara stane u njega kad je na rezervi ?

Lp,

Siniša

Posted

mislim da je rezervoar isti i na mom 8V i 16V

40l...

meni kad se upali lampica 33 litre naguram unutra.. i obicno oko 500-530km prelazim od punog to tada...

no to je 8V

Posted

Također i moj (8v) prolazi toliko uz dobrano ganjanje. Inače zna i do 650 km!!!

Posted

rezerva ti se pali kad ti ostane oko 8 l benge dakle bez problema još 100 km ali savjet svima: ne čekati da se upali rezerva da bi tankali jer se na dnu tanka nalazi smeće iz našeg čistog goriva (voda i ostala prljavština) koje onda začepljuje dizne i povlači za sobom nepotrebne i skupe servise. dakle na pol tanka pravac benzinska! ja sam svoj tank čistio na 95 kkm, da je to bilo slikat, koji u

Posted

Meni po gradu trosi od 8-9 l, a po otvorenoj cesti do mora troši 5,5. (mjerio tako da ga napunim do kraja pa podijelim s brojem km) Iskreno meni je to ful čudno al šta ću. Btw ja po gradu inače radim dosta kratke rute (do 5 km uglavnom) pa bi i to mogao biti razlog.

Posted
Gradske vo
Posted
Tako troši i meni ... hvala ti :-)

Jesi uspio zalijepiti one zaštite kvaka s nečim ?

Lp,

S.

Kako sam i rekao, zaljepio ih sa onim samoljepivim trakicama koje dođu s njima, al obadvije zaštite se odlijepile i ispale! :lool:

Sad se svaki dan spremam do bauhausa probat nać nešto s čim to zalijepit! Ako nađem, javim!

• 2 months later...
Guest Corto_SB
Posted

Jedan savjet za prociscavanje goriva, tj. taloga u rezervoaru i cijelog razvodnog sustava u Twingu (a i u drugim automobilima). Jednom godisnje prije nego cete nadosuti gorivo na pumpi, kupite V-Tech za benzinski motor - aditiv gorivu koji sluzi za prociscavanje cijelog razvodnog sistema. Vjerujte, osjeti se na motoru. Postoji verzija i za dieselske motore.

Posted

meni stane oko 38 litara i kad ja vozim prođe oko 450-500 km, a kad vozi stari oko 650 km. :bigl:

• 2 months later...
Posted (edited)

Moj twingo 1.2 8V trosi oko 6.3 prosjecno!!!Za 1475km,sam natocio 93 litre benzina!!!I ugodno sam se iznenadio!!!Vecinom vozim kratke relacije,i gradska voznja!!!To je ok rezultat,Lada mi je trosila 13-14:)....sad mi je ovo ko da na zrak vozim....hehe

Edited by noky
Posted
Moj twingo 1.2 V trosi oko 6.3 prosjecno!!!Za 1475km,sam natocio 93 litre benzina!!!I ugodno sam se iznenadio!!!Vecinom vozim kratke relacije,i gradska voznja!!!To je ok rezultat,Lada mi je trosila 13-14:)....sad mi je ovo ko da na zrak vozim....hehe

Ja to postignem i sa svojim cliom :bigl: Zimi mi se (mješovita vo

Posted
Jedan savjet za prociscavanje goriva, tj. taloga u rezervoaru i cijelog razvodnog sustava u Twingu (a i u drugim automobilima). Jednom godisnje prije nego cete nadosuti gorivo na pumpi, kupite V-Tech za benzinski motor - aditiv gorivu koji sluzi za prociscavanje cijelog razvodnog sistema. Vjerujte, osjeti se na motoru. Postoji verzija i za dieselske motore.

Je, to stvarno dela. Al mi se čini da već nakon 3 rezervara stvar se počne vračati na staro. Mislim da taman tak i piše, za cca 2000km.

Kaj se tiče potrošnje oko 7,3 L/100, svaki dan pol ure za 17km na posel, i pol ure za 17km s posla. A vozim se ko dedek na cca 2000 okretaja. U odnosu na staru šajku i 11-13 L/100, se čovjek preporodi.

Posted

kome se da rastavljati i le

Posted

Koliko vam troši, 1.2 16V motor ... i koliko litara stane u njega kad je na rezervi ?

moj trosi u prosjeku 6,5 - 7,5 l al zadnji tank mi ispalo 8 i nes :tup:

mozda zato kaj me malo zahebava i povremeno se pali lampica od elektronike :nezna:

Posted
...malo zahebava i povremeno se pali lampica od elektronike :nezna:

bobina vjerojatno ;)

Posted
bobina vjerojatno ;)

mislim da nije jer kad se lampica upalila istekavo sam cilidar po cilindar i baca iskru na svakom

a i auto se stepava na svakom cilindru.

malo sam trazio po forumu vec opisane probleme pa cu probat, kad rjesim javim kaj je bilo :dobroje:

Posted
mislim da nije jer kad se lampica upalila istekavo sam cilidar po cilindar i baca iskru na svakom

a i auto se stepava na svakom cilindru.

malo sam trazio po forumu vec opisane probleme pa cu probat, kad rjesim javim kaj je bilo :dobroje:

Meni se dosad najbolje riješenje za to pokazalo, pazi sad, SKIDANJE KLEMA S AKOMULATORA.

Očito mu se tak resetira komp, pa mu se neke postavke vrate na neki početni setup. U svakom slučaju, nakon toga već mjesec dana me niš ne zeza.

DEBILANA TOTALNA. :tup:

Posted

to za bobinu je bila samo pretpostavka :D

odeš do servisa i spoje auto na dijagnostiku... ne vidim smisla u skidanju kleme i resetiranju greške

• 1 year later...
Posted
Meni se dosad najbolje riješenje za to pokazalo, pazi sad, SKIDANJE KLEMA S AKOMULATORA.

Očito mu se tak resetira komp, pa mu se neke postavke vrate na neki početni setup. U svakom slučaju, nakon toga već mjesec dana me niš ne zeza.

DEBILANA TOTALNA. :tup:

Koliko dugo treba držati kleme otpojene da se komp kakti resetira (tj. da se ugasi ta lampica) Ja sam danas probao otkopčati masu s akumulatora na par minuta, ali lampica i galje gori (a s autom je sve kao i prije, ne cuka i ništo slično). Da li treba i + klemu otkopčati?

Posted
Koliko dugo treba držati kleme otpojene da se komp kakti resetira (tj. da se ugasi ta lampica) Ja sam danas probao otkopčati masu s akumulatora na par minuta, ali lampica i galje gori (a s autom je sve kao i prije, ne cuka i ništo slično). Da li treba i + klemu otkopčati?

Otkopčaj i plus i minus klemu.

Ako imaš pojačalo ili radio direktno spojeno na kleme akomulatora onda i to moraš odspojiti od klema jer se preko njih struja vraća u komp. U njima ima jakih kondenzatora koji dovoljno zadržavaju napon pa se komp. ne resetira kak treba. To sam skužio jer mi se oni pređeni kilometri ne zbrišu.

Dovoljno je 10 sekundi bez struje. :hey:

Posted
Također i moj (8v) prolazi toliko uz dobrano ganjanje. Inače zna i do 650 km!!!

vidis i meni se desilo 650 jednom u cliu 1.2 8v sa full tankom. ali to je bila kombinirana voznja. autoput i grad. a ovako predjem preko 500 km uredno. zavisi od voznje i ljudi koliko sam vozio

Posted
rezerva ti se pali kad ti ostane oko 8 l benge dakle bez problema još 100 km ali savjet svima: ne čekati da se upali rezerva da bi tankali jer se na dnu tanka nalazi smeće iz našeg čistog goriva (voda i ostala prljavština) koje onda začepljuje dizne i povlači za sobom nepotrebne i skupe servise. dakle na pol tanka pravac benzinska! ja sam svoj tank čistio na 95 kkm, da je to bilo slikat, koji u�žassss, blato i vode oko 2 dl, inače i ja vozim oko 600-650 km s tankom, ali imam 8v.

A možeš malo pojasniti sad ovo kaj si napisao? Kako može povući smeće dok je rezervoar prazan, a nemože dok je pun?

A pa ne vuče cijelo vrijeme gorivo s dna rezervoara??

:??:

• 3 months later...
Guest slavoncec
Posted

Twingo 1,2 16V 2002 godište, zadovoljan potrošnjom oko 6-7 no kombinirane vožnje. Autocesta je već druga priča-recimo samo da je twingo na autocesti kao alkos u bircu-nikad dosta tekućine....

• Create New...

Important Information

Renault-klub.eu koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.