Jump to content

Recommended Posts

Posted

Daklem, Cliach trenutno ima 66.xxx km i u 80% slucajeva punim full tank pa obicno mjerim potrosnju.

Zimske gume koje su do sada bile na njemu u zimskim mjesecima su 175/65/14 Save S3, a ljetne su 185/60/14 Barum Bravuris na alu felgama.

Voznja je obicno ovakva:

Ujutro ga pali, vozi 3 km, stoji 4 sata, pali vozi 1 km, stoji 6 sati, pali vozi 3 km.

2-3 puta tjedno voznja po gradu (Maksimir - centar, Maksimir - Podsused).

Vikendom autocesta (Zg-Vz) sa prosjecnom brzinom (po "cajgeru") 160 km/h

i voznja po lokalnim cestama.

Napravi se u prosjeku 350 km tjedno, iliti cca 1.500 km mjesecno.

Prosjek potrosnje zimi je 6,8 L / 100 km, a ljeti cca 6,3 L / 100 km

Auto se ne stedi nista posebno, obozavam zvuk mashine u 2. i 3. pri voznji gradom pa ga stiscem.

Posto planiram kupiti auto koji bi prosjecno trosio 10L / 100 km probal sam jedan tank u Cliu potrositi sa uzasno agresivnom voznjom (autocesta kolko ide, gas do kraja i tu je negdje oko 175-180 po cajgeru sa 185 gumama) i taj tank agresivne voznje je potrosnja bila ravnih 7.0 L / 100 km

U principu zaboravim kad sam bil na pumpi (kad tankam pun tank za punim tankom) i jako sam zadovoljan potrosnjom Clia, ali eto nazalost nisam ga uspel natjerati na vise od 7, a mislio sam da ce biti barem 9, cisto da osjetim kako ce mi biti kad bude 10 L na 100 km :)

Auto je uredno servisiran svakih 10 - 11.000 km, nista posebno vodjena briga, cak se i ne pere redovito (svaki mjesec dobije izlaz u autopraonicu :)), uglavnom pravi mali radnik.

Ono sto mi malo kvari idilicnu sliku je bio onaj kvar sa gasom koji je rjesen za 0 kn

i sad ta ABS lampica koja mi povremeno zasvjetli (ovaj vikend bum skocil do SLO da malo pogledaju, nadam se da nije otisel neki "modul", "kompjuter", "senzor" ili bilo kaj od x.000 kn vrijednosti) :)

Autek stvarno fino vuce, kad sam sam, kad nas je 4 i pun gepek onda se osjeti malo manjak snage kad se vozi uzbrdo.

P.S.

Klima, svjetla i radio su stalno upaljeni, bilo ljeto ili zima. (Dobro, po zimi samo pri startu za eventualno odmagljivanje stakla).

Tak, mozda ovaj info pomogne nekom ko si razmislja o Cliachu sa ovom mashinom

:hey:

Guest Oxiigen
Posted

Ne znama kakav ti to motor imaš, ali ti prosjek potrošnje baš i ne štima. Da si napisao 7.5 još bi i išlo, ali ispod toga, jako teško, pogotovo ako ga voziš ovako kako si napisao.

Posted

I po mom mišljenju je to dosta mala potrošnja s obzirom na način vo

Posted

2 Oxiigen

Frend ima isti motor i potrosnja mu je skoro identicna kao kod Mariche, tako da vjerujem da je takva potrosnja.

Moj stari ima potrosnju izmedju 5,9 i 6,2 l sa cliom 1.2 60 KS tako da je ovo gore prilicno normalna potrosnja

EDIT Stari radi isto malu km tako da mu se auto nikad ne zagrije kako treba dok ide na posao i sa posla

Posted

Potrosnja je tocno onakva kak sam napisal.

Mjereno rucno, litre / prevaljeni kilometri * 100 (puni tank do punog tanka)

jer moj Clio nema BC.

Ono kaj sam zaboravil napisati je da imam full sint ulje upravo zbog ucestalih hladnih startova.

Nemam razloga za muljanje, no i sam sam se zacudil da mi agresivna voznja nije presla u prosjeku 7 litara. Da je bila i 8 opet bi mi se cinilo malo.

Posted

Ajde... Baš lijepo...

Meni je moj bio lijepom vo

Posted

Nešto slićno kao i od mariche pije i moj 1.2 16V ali moj popije i još malo ulja :mad:

Posted

dečki, oćemo se mijenjat. Meni moj po zimi povuče i do 7. i nešto L/km. A kao diesel.

Mislim da je tu jako stil vo

Posted
Nešto slićno kao i od mariche pije i moj 1.2 16V ali moj popije i još malo ulja :mad:

Probaj staviti full sint ulje.

Guest panthera
Posted

Iskkreno ovo tu je kao prepisano sa neke knji

Posted

to se i meni cini nekak malo jer moj twingo trosi prosjecno oko 6,5l/100km :plazi:

zadnja 2-3 tanka (full) mi ispada između 6,4 i 6,8l/100km... :bigl:

istina, ja ga ne stedim, druga je skoro uvjek do 50-60km/h, treca do 80-90km/h itd... :bigl::tup:

posto mi se auspuh lijepo cuje, POGOTOVO na visim okretajima onda me nekako VUUUCE da stisnem taj gas i nikako se NE mogu prisiliti da vozim stedljivije (po motor i gorivo) :bigl::bigl::wall:

:hey:

Posted
Posto planiram kupiti auto koji bi prosjecno trosio 10L / 100 km

A koji auto?

Posted

Vec smo bili negdje pricali o tome, ali eto posto imamo istu masinu da se ponovno izjasnim moj ne trosi ispot 7,5 l na 100km pa kako god sam ga vozio. Isto ga tankam od vrha do vrha.

Posted

Neznam za clia ali znam da punto 1.2 16 v dok sam ga natezao u visoke okretaje isao cak na 13.3 l/100km... :wall:

Guest panthera
Posted
Neznam za clia ali znam da punto 1.2 16 v dok sam ga natezao u visoke okretaje isao cak na 13.3 l/100km... :wall:

jesi probao prebaciti i u treću brzinu? :oo:

Guest expression
Posted (edited)

Neznam kako to da nekim ljudima auto trosi tako malo,meni je to nevjerovatno.Svaki dan cujem neku pricu vlasnika da razni dci/tdi i sl trose 5 lit u gradu ili da 1.6 benz trosi 8-9 u gradu.Moj dci potrosi prosjecno u gradu nekih 6.5-7.5 lit ne extremne voznje a konkretni sestrin clio 1.2 16v iz 2002 od kako je nov u gradu trosi prosjecno nekih 8 mozda nekad cak 9 lit norm.voznje.Neznam jeli problem sto ja neznam voziti ili je nesto drugo, stvarno mi je nejasno :mad:

Edited by expression
Guest panthera
Posted

Ma pa tak je to uvijek,svima troši auto ono 5L.....smjeh......

Meni troši auto po gradu oko 8-9 po zimi nekad i 10L a na otvorenom ono ovino jel autoput ili kaj,po autoputu mi troši 10L a ako idem 80 onda je fakat oko 6L ali nikak 6-7 po gradu,to mi je ono malo smješno!

Posted
Ajde... Baš lijepo... prosječna potrošnje je bila 27l/100km.

To je to :hail::trk::driver;

Posted
Probaj staviti full sint ulje.

Jesam i troši ga još više.

Posted

Meni po gradu troši oko 9,5l na 100 km kad ga ja vozim, a kad ga

Posted

2Maxx: Mislim da nam u gradskoj vo

Posted

jedino da si stavim bočno 1.2 16v, mo

Posted
A koji auto?

Nije Renault pa da ne budem off-topic :)

2 all skepticima:

Vrlo lako je moguce da vasa i moja gradska voznja nije ista,

naime, ja se nikada ne vozim za vrijeme spica, tj. velikih gradskih guzvi.

Uvijek je manje vise protocno pa bi se moja gradska voznja mogla

smatrati i kao voznja otvorenom cestom.

Alfu 33 sam imal, 15ie boxer, cca godinu dana i sa tim autom sam vise love trosil na servise nego na gorivo. Alfa, recimo 147, bi u moju garazu isla samo ako bi imal previse novaca, a toga nikad nemam previse ;)

Guest Oxiigen
Posted
Vrlo lako je moguce da vasa i moja gradska voznja nije ista,

naime, ja se nikada ne vozim za vrijeme spica, tj. velikih gradskih guzvi.

Uvijek je manje vise protocno pa bi se moja gradska voznja mogla

smatrati i kao voznja otvorenom cestom.

Ma kako god ga ti vozio, ali teško da auto s upaljenom klimom i svjetlima, troši koliko si ti naveo, a naveo si potrošnju iz specifikacija.

Posted

Koje taj auto ima specifikacije pojma nemam, a kao sto vidis nije tesko postici postignutu potrosnju jer je eto postizem :)

Svjetla sam imal upaljena i prije zakonske odredbe posto sam cesto isel u Slo, a tamo mi se nije ostavljalo novce za kazne.

Stari Clio I 1.2 je trosil u prosjeku 8 litara, ali sa ovim sam stvarno zadovoljan potrosnjom.

Ustvari ne razumijem toliku sumnjicavost, ovo je ionako bio samo info post, vlastito iskustvo.

Niti se auto prodaje pa da ga se krasi superlativima, niti sam djelatnik Renaultovog tabora.

• Create New...

Important Information

Renault-klub.eu koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.