Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Evo jedne teme za moj 100-ti post.

Počeo sam ozbiljno razmišljati o zamjeni svog ljubimca (1.6 16v phase1) za novi Clio (vjerovatno najjači dizel).

Svaki komentar je dobro došao, a posebno iskustva onih koji su imali stari a sad voze novi Clio.

Thanx.

Edited by psykoman
  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• psykoman

28

• dalibor

23

• DU-roller

21

• nata

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

2 Psyko: Jel bas hoces Clia?

Evo sad sam malo prosvrljao po renault.hr-u i dci Privilege sa 105 ks je nekih 130.000kn sa popustima, onda sam malo isao pogledati Megane i skuzio nesto sto prije nikad nisam vidio - Megane 2.0T Sport paket. Cijena sa popustom je isto 130.000kn! Masina je ista kao kod MEgana RS, razlika je u opremi ali je zato i cijena puno prihvatljivija.

Jel netko opce vidio taj Sport paket? Sta to ima?

Posted (edited)

Moj komentar se odnosi na cijenu. Na

Edited by DU-roller
Posted

2 MoschuS & DU-roller - thanx

Da to kaj ste napisali znam i to me i muči.

Zato sam i otvorio ovaj topic.

Novi Clio je "bezobrazno" skup, a još uvijek je "prenov" pa će se još manifestirati i neke "dječje" bolesti na njemu. Bli

Posted
EDIT: Ma�ina je afaik 2.0 t 165 ks, a ne kao u RS.

Mislim (nadam se) da si fulao ;)

Afaik 2.0 turbak sa 165KS kod Renaulta ne postoji, motor ima 165kw :zubo:

Mislim i meni je model "sumnjiv" pa sad trazim okolo ali ako je masina 225 auto je hebeni best-buy!

BTW Psyko nisi napisao sta hoces od auta? Os velka kola ili zvrnd-zvrnd za po gradu? Zasto se samo ograniciti na Renaulta? Ako hoces jurilicu mislim da je trenutno Fiesta ST opako dobar autic za 125.000 kn ;)

Posted
Mislim (nadam se) da si fulao ;)

Afaik 2.0 turbak sa 165KS kod Renaulta ne postoji, motor ima 165kw :zubo:

Mislim i meni je model "sumnjiv" pa sad trazim okolo ali ako je masina 225 auto je hebeni best-buy!

Ma ima, kako nema, turbo motor koji ide u Lagunu, Espace i sve to.

2 MoschuS & DU-roller - thanx

Da to kaj ste napisali znam i to me i muči.

Zato sam i otvorio ovaj topic.

Novi Clio je "bezobrazno" skup, a još uvijek je "prenov" pa će se još manifestirati i neke "dječje" bolesti na njemu. Bli

Posted
Ma ima, kako nema, turbo motor koji ide u Lagunu, Espace i sve to.

Sorry, u pravu si! Ne gledam bas Lagune pa nisam ni skuzil tu masinu.

Onda im krivo pise na siteu jer kad izaberes taj Megane Sport pise da je 225 masina. Svejedno mislim da je cijena pristojna i da Megane sa 170ks ide pristojno.

Posted (edited)

2 MoschuS

Situacija je slijedeća, ja sam "kupio" Volvo V70 D5, ali ga preuzimam tek za godinu dana. (Vrlo zanimljiva kombinacija, najbolji potez koji sam napravio do sada :bigl: , mo

post-1355-1145630452.jpg

post-1355-1145630462.jpg

post-1355-1145630481.jpg

post-1355-1145630490.jpg

Edited by psykoman
Posted
Sorry, u pravu si! Ne gledam bas Lagune pa nisam ni skuzil tu masinu.

Onda im krivo pise na siteu jer kad izaberes taj Megane Sport pise da je 225 masina. Svejedno mislim da je cijena pristojna i da Megane sa 170ks ide pristojno.

Taj motor u Meganeu afaik ima 165 KS, malo je drugačiji od onog u Laguni, male su razlike. Sla

Posted

Ja bih ipak radije megane-a izabrao. Imam dva razloga.

Prvi, objektivni je cijena. Megane je ipak za klasu veći auto, a cijene su im slične. U sklopu ovoga je bitna i to što dCi od 105KS nije vezan za najjači paket opreme kod meganea. Ta politika opremanja mi se ne sviđa kod renaulta. Mislim da bi trebala postojati mogućnost da se svi (ili barem većina) motora mo

Posted

ja sam uzeo clia3 1.2 u 11-om mjesecu za 108.000 kn..tada sam za iste novce mogao uzeti MEGANEA sa istom opremom i jacim motorom, ali ja sam izabrao clia...hmm sada nakon prodjenih 10.000 km nekako mi se po glavi mota misao da sam mozda ipak trebao uzeti meganea..ipak je veca klasa za iste novce...nekazem da je clio los, meni je on stvarno zakon ali sve mi se cini da bi megan bio bolji izbor..

Posted

Vidim da bi se ovaj topic mogao rastegnuti...

...neka, neka...

Posted
Kočnice i ostali potrošni dijelovi su jeftiniji za Clia, ali meni se recimo pokazalo da na Meganeu dosta više traju.

Pa naravno kad ti Meganea uglavnom vozi tata, i to laganije nego ti Clia :zubo:

Traju i mojim starcima gume po 40k km :)

Posted
Pa naravno kad ti Meganea uglavnom vozi tata, i to laganije nego ti Clia :zubo:

Traju i mojim starcima gume po 40k km :)

Ja sam oko pola prešao, a osim toga megane je te

Posted

Ja bih se prije odlučila za Clio III - razlozi - sviđa mi se (jednako kao i Megi), noviji je model (nekako si misli dulje će biti aktualan), ne kupujem aute na metre (dakle činjenica da je Megi klasu više mi ne znači baš ništa - ako ćemo iskreno za te novce dobiješ Octaviju pa ako ti prostor bitan mo

Posted

Ja samo mogu reci da sam bio u istoj nedoumici prije nekoliko mjeseci i odluka je pala na megyja iz razloga sto mi je trebao veci prtljaznik,sto mi se megan vise svidja a najveci adut megana je bila cijena,za 102000kn 1.6 16v allize oprema,ima sve sto mi treba.

Da sam kupio clia nevjerujem da bi mi bilo zao a sa ovim sam prezadovoljan.

A sto se tice tvog brata koji je tek polozio i dobio vozacku zasto mu ne kupite neki polovni auto :??: .Daj u ruke novom vozacu auto sa sto vise konja kao da si mu dao pistolj(moje misljenje)

Posted (edited)
ne kupujem aute na metre (dakle činjenica da je Megi klasu više mi ne znači baš ništa - ako ćemo iskreno za te novce dobiješ Octaviju pa ako ti prostor bitan mo
Edited by DU-roller
Posted

Pa svi su odvratno skupi, ne samo Clio :)

A opet, 1.9 jtd 120 ks je puno bolja motorizacija nego 1.5 dCi 105 ks...

Posted
A sto se tice tvog brata koji je tek polozio i dobio vozacku zasto mu ne kupite neki polovni auto :??: .Daj u ruke novom vozacu auto sa sto vise konja kao da si mu dao pistolj(moje misljenje)

Ako se ne varam po novom zakonu tek polozeni vozaci ne smiju voziti automobile jace od 75KW dok im traje ona "probna" vozacka.

Posted

Ja vozim benzinca i mogu reći da sam jako zadovoljna, jedino mi je

Posted
Pa svi su odvratno skupi, ne samo Clio :)

A opet, 1.9 jtd 120 ks je puno bolja motorizacija nego 1.5 dCi 105 ks...

A kad su svi, onda se treba zapitat je li problem u nama što nemamo para ili što su oni svi skupi :)

Znam da je jtd bolji, ali zasad imaju samo 70 i 120, a 120 je ipak 10000 kn skuplji od dci 105, pa je to normalno...

Sla

Posted

Tu se potpuno sla

Posted
Tu se potpuno sla
Posted
Ukratko, "mali" vozi brzo, ali sigurno :bigl::bigl:

Ajde nam ti malo reci što misliš o Cliu III, dolazi li još neki motor u obzir osim dci 105, bi li s troja ili petera vrata i tako, pa ćemo se mi opet raspisati :)

Sjetio sam se još jedne po

Posted
Ovo za 16" nisam znao da se dobiju širi blatobrani (vrhunska informacija!!!)

Baš sam se mislio dogovorit u Renaultu da mi isporuče auto sa zimskim 15", pa da ja lijepo stavim ljetne 17". (niti jedne nove original Renault felge mi se ne sviđaju niti malo, osim mo

• Create New...

Important Information

Renault-klub.eu koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.