Jump to content

• laci
      Tako je, dobre noge/stabilizatore povezati na ovu ploču koja nosi ruku. Izvesti da se sve skupa može skinuti kad ne treba.  Ali sa tim gubi nosivost pa onda i nema smisla cijela priča sa kranom. Bit će na kraju Iveco dejli, mi ga imamo u firmi, doduše već je 3god star, dize oko 900kg uz sebe a ima nosivost manju od toga.
    • logan
      Jučer sam prihvatio molbu susjeda da mu na Megane 3 zamjenim zvučnike i gorko se pokajao. Znao sam da je to je**n posao ali je to bila preoptimistična procjena.  Nabavio je JBL zvučnike i odgovarajuće adaptere kakve mu je preporodio prodavač prema modelu auta. Da sam znao što me čeka bio bih glatko odbio posao ali kad sam već počeo i skinuo oblogu vozačkih vrata vis nije bilo odustajanja. Originalni zvučnici su pop nitnama učvršćeni za vrata i najprije je trebalo ukloniti nitne. Zvučnici su s priključnim konektorom cjelina s plastičnim adapterom koji u novom setu dolazi zasebno. Novi zvučnik treba vijcima učvrstiti na adapter a u želji da zvučnike spojim originalnim konektorima, sa starih zvučnika sam izrezao kompletan konektor i na novim adaoterima urezao mjesto gdje ću konektor uklopiti da izgleda i funkcionira kao original te ih zalemio na priključni dio novih JBL zvučnika. Zatim je slijedio fizički najteži dio posla a to je običnim kliještima za pop nitne stegnuti po tri nitne 6x12 mm a lim vrata. Tu sam slomio jedna kliješta jer treba ogromna sila da bi se nitna debela 6 mm stognula do kraja tako da pukne željezni čavao koji je steže. I ja i vlasnik Megana smo bili zadovoljni time što nije trebalo kemijati s žicama zvučnika, prešati odgovarajuće stopice ili nešto improvizirati jer se sada novi zvučnici spajaju na isti način kao i stari.  Skidanje i vraćanje obloga vrata je također bio tvrd posao jer sam maksimalno pazio da ne potrgam plastične "čepove" koji drže oblogu. Posao je uspješno završen bez vidljivih tragova i oštećenja a zvučnici su zamijenjeni jer su dva od 4 srednjetonca bila pregorila. Iako bih danas cijeli posao obavio puno brže i lakše jer sam čitav zahvat savladao u detalje ne bih se istog posla prihvatio ni za kakve novce. 😝
    • macak
      Nema ode bez nogara pričvršćeni na ovu pločevinu kako kaže @direstraits.. Neke pomoći šasija je preslaba za bilo kakva pojačanja.. Ima nas dizaličara.. Osobno toranjaska dizalica nekih cca 15 god  kranska paralelno. I 1 godinu u Luci na auto dizalici ali to nisam polaga-nije mi se dalo a nisu ni gledali baš 97 bilo bitno da znaš radit😉 A to ovi pametnjakovići što zaobilaze senzore...  Jedina jebada je propadanje stope uslijed neadekvatnom postavljeni podložaka pod nju.. I tu se desi pizdarija..   
    • direstraits
      Kraniste uglavnom stradaju kad krenu ispitivati granice. Jednom kad teret krene i kran krene za njim nema popravke  Zato imaju senzori vjetra momenta itd ali operater je uvijek odgovoran. Zato treba biti uvijek na sigurnoj strani. Nema zona izlijetanja i zračnih jastuka. 
    • Danchibald
      Zvao bih odmah policiju i dao lokaciju i tablice da ga zaustave prije nego spička kojeg pješaka, biciklistu, motoristu ili drugi auto...
  • Most Contributions

1. frenchkey
      frenchkey
      19370
    2. Zrmi RS
      Zrmi RS
      12524
    3. MilosB
      MilosB
      10364
    4. Rain
      Rain
      9630
    5. Coupe RS
      Coupe RS
      9118
  • Topics

• Create New...

Important Information

Renault-klub.eu koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.